НОВИНИ

МВР: Няма да допуснем опорочаване на изборите

МВР е подготвено за предстоящите избори и ще противодейства на всички форми на опорочаване на вота, увери служебният вътрешен министър Пламен Узунов след днешното национално съвещание на ръководството на МВР. От силовото ведомство предупредиха, че са подготвили "изненади" за търговците на купен вот. На срещата присъстваха служебният премиер Огнян Герджиков, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:24, 03.02.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

За да се гарантира честността на изборите, МВР ще си сътрудничи с ДАНС и прокуратурата. Това заяви вътрешния министър в сутрешния блок на БНТ. Пламен Узунов допълни, че полицията ще бъде на еднакво отдалечено разстояние от всички корпоративни и партийни централи. Той заяви още, че при решението дали и кои директори на областни дирекции на МВР да бъдат сменени ще се ръководи от три критерия - професионализъм, резултати и лоялност към системата на МВР.

Пламен Узунов, министър на вътрешните работи: "МВР е подготвено за предстоящите избори и няма да пожали сили и енергия, както при охраната на изборния процес, така и при противодействието на всички форми на опорочаване на вота. Ще се водим само и единствено от върховенството на закона."
;

Предвидени са и нови мерки срещу търговията с гласове, за тях вече са информирани всички директори на областни дирекции. Инструкции за пресичане на изборни манипулации са получили и началниците на всички 179 районни управления в страната.

Георги Арабаджиев, заместник-главен секретар в МВР: "Ще има нещо по-различно, което надяваме се, ще сведе до минимум купуването и продаването на гласове".
Георги Костов, главен секретар на МВР: "Отново сме подготвили някои изненади за контингента, занимаващ се с този вид престъпност".

От МВР заявиха още, че започват и кампания за връщане на доверието на гражданите. За целта ще се изпращат специални листовки с контактите на съответните районни инспектори или така наречените "квартални полицаи". По този начин хората ще могат да подават по-лесно сигнали в полицията.

От МВР си поставят амбициозната задача листовките да достигнат до входната врата на всеки апартамент, къща и вила в страната. Областните дирекции имат срок от една седмица, за да организират раздаването на листовките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Театърът в Силистра не получава допълнително финансиране от страна на общината
Театърът в Силистра не получава допълнително финансиране от страна на общината
Водата в София може да поскъпне с 18% след 1 март
Водата в София може да поскъпне с 18% след 1 март