До момента нямаме данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков, че е бил отвлечен. Това заявив отговор на журналистически въпрос вътрешният министър Младен Маринов на ГКПП "Капитан Андреево".

"Колегите от СДВР работят по случая, включени са и служители на ГДБОП. При всяко ново обстоятелство, което да потвърди такава версия, ще бъдете информирани", каза още Маринов.

Той обясни , че няма официални данни синът на бизнесмена Миню Стайков, който според разследващите е замесен в схема за нелегални цигари и ДДС измами, да е напускал страната.

Пострадалият, по думите на вътрешния министър, е твърдял пред органите на разследването, че не е в състояние, което да му позволи да дава данни на полицията.

Маринов уточни, че в момента, когато това е възможно, ще се разговаря с него за да се изяснят всички факти и обстоятелства около неговото отсъствие и ще му се даде възможност да посочи други данни по отношение на твърденията му.

Относно опита на частни лица да поемат охраната на пострадали министърът заяви, че МВР-болница е достатъчно добре охранявано здравно заведение.

Ботьо Ботев: Отвличането на Стайко Стайков е скалъпена история

Ботьо Ботев: Отвличането на Стайко Стайков е скалъпена история

Тезата, че Стайко Стайков не е знаел, че е издирван от „Интерпол“, е несериозна и недостатъчно добре обмислена. Така криминалистът Ботьо Ботев коменти...

Проверки в МВР болницата заради охранители на Стайко Стайков

Проверки в МВР болницата заради охранители на Стайко Стайков

Охранители на сина на алкохолния бос Миню Стайков са поискали да поемат охраната му в МВР болница. По случая е разпоредена проверка, а на Стайко Стай...