Заради случая "Пелов" вътрешният министър Валентин Радев освободи ръководството на Областната дирекция на МВР - София. Заради допуснати грешки по издирването на избягалия затворник, с постовете си се разделят началника на Софийската областна дирекция Георги Григоров и заместникът му Веселин Георгиев.

© БНТ / АРХИВ

Вчера Григоров призна, че Марио Панчев, който уби Владимир Пелов, а по-късно почина от раните си след престрелката, е сигнализирал в полицията, че се чувства застрашен след бягството на опасния рецидивист от затвора, но така и не последвала реакция.


Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Има някакъв дисбаланс има нещо, което не е направено в цялата област и отговорни са областните дирекции. Факт е, че те са пропуснали някакви неща да бъдат свършени. Не бих искал да навлизам в подробности, анализът още не е приключил. Общата оценка е, че ръководството не се е справило. Аз се надявам новото ръководство да ни каже какво ще направи, как ще структурира нещата с кои хора, как да го направи. Обясненията, които ни дадоха не ни удовлетвориха.
Валентин Радев: Набелязани са конкретни мерки за сигурността в Ботевград

Валентин Радев: Набелязани са конкретни мерки за сигурността в Ботевград

Министърът на вътрешните работи не се притеснява, че кабинетът може да падне заради него в предстоящия вот на недоверие. Валентин Радев ще подаде оста...