НОВИНИ

МВР пое отговорността за непроверените пътници на летище София

Отговорността за непроверените пътници на летище София е на МВР, заяви вътрешният министър Валентин Радев. Днес Гранична полиция получи нови високопроходими автомобили, закупени с евросредства и дарения. По този повод Радев посочи, че границите се охраняват добре и през последните месеци почти няма нелегално преминали.

Николай Минков
от Николай Минков
18:58, 28.03.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Отстранените 13 гранични полицаи на летище София вече са заменени от техни колеги от Бургас и Варна. Предприети са и мерки за недопускане на подобни случаи.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Всичко се вглеждаме и не само на летище София, в България има и други летища. Навсякъде отговорността е на в МВР и персонално на комисаря и неговите хора.

Вътрешният министър допуска всякакви причини, предизвикали самоволното напускане на поста от страна на служителите на Гранична полиция.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Не искам някой да си го е нагласил това и да го прави, ако щете и по политически причини. Дано да е някаква грешка, недоразумение и съвпадение. Единият отишъл наляво, другият надясно. Дано е това и всеки ще си понесе отговорността.

Разговаряно е с всички останали служители, заяви началникът на гранична полиция.

гл. комисар Светлин Кичиков - началник на "Гранична полиция": За мен това е едно грубо нарушаване на служебната дисциплина.


;

По-рано днес Гранична полиция получи ключовете на нови автомобили за охрана на сухопътната граница, купени с евросредства и с дарения. 138 са специализираните високо проходими автомобили за гранична полиция, а за тях са платени над 11 млн. лв. Вътрешният министър похвали Гранична полиция за опазване на браздата.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Последните месеци дори имаме почти нулев натиск върху границата. Това е благодарение на служителите от ГД "Гранична полиция".

Вътрешният министър седна зад волана на един от новите джипове, за се увери лично в качествата им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел предлага намаляване на таксите за плащания в евро
Брюксел предлага намаляване на таксите за плащания в евро
Ерик Рубин призова България да подкрепи Великобритания по случая Скрипал
Ерик Рубин призова България да подкрепи Великобритания по случая "Скрипал"