МВР, пожарна и гранична полиция са в готовност за предстоящите великденски празници. Това обяви министърът на регионалното министерство Петя Аврамова.

© БГНЕС

Във връзка с очаквания засилен трафик в четвъртък, от 16 до 20 ч ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 т по автомагистралите.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Днес ще бъде подписана съвместна заповед за спиране на движението на камионите над 12 т, между АПИ, полицията и автомобилна администрация. Целта на тази заповед и усилията, които ще положат всички институции е да регулираме трафика в проблемните места по републиканските пътища и автомагистралите, така че да създадем максимална проходимост на пътните артерии.

Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че е повишена степента на готовност за реакция при терористична заплаха в сектор транспорт.

Росен Желязков, министър на транспорта: Направени са всички извънредни инструктажи за работа и контрол по време на празниците. Това засяга както летищата, така морските и речни пристанища, гари и автогари. Това са превантивни мерки.

Началникът на отдел „Пътна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” комисар Росен Рапчев обяви, че в следващите дни пътната полиция ще засили контрола върху неправоспособните водачи и такива, които управляват под въздействие на алкохол, наркотични вещества и производните им.

Комисар Росен Рапчев, началник "Пътна полиция": През всички почивни дни ще продължи да се осъществява засилен контрол на скоростта с технически средства. Апелирам водачите да спазват ограниченията, защото движението с несъобразена и превишена скорост ни дава по-малко възможности да реагираме.

Извършени са проверки на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците.

БДЖ осигурява над 19 000 допълнителни места във влаковете за празниците

БДЖ осигурява над 19 000 допълнителни места във влаковете за празниците

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 19 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната...