Мерки за обществения ред предприема МВР за Великденските празници. Осигурява се пътната, пожарната и граничната безопасност. Засилена е охраната край храмовете, където се очаква събирането на голям брой хора. Силите на реда няма да допускат до масовите мероприятия хора, употребили алкохол или наркотици, носещи обемисти багажи или оръжие.

София

Сто и осемнайсет храма в София ще бъдат охранявани от целия ресурс на „Охранителна полиция“ по време на Великденските празници. Полицейските екипи следят да няма паркиране на автомобили в близост до местата на църковните служби, както и за изоставен или забравен багаж.

ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР: Ние категорично няма да почиваме, ние няма да празнуваме, ще работим, създадена е организация.
Красимир Димитров - директор "Аварийна помощ и превенция", СО: Столична община има пълна готовност с мобилизиране на сили и средства, 4 екипа ще имаме около масовите мероприятия, които ще се провеждат на територията на София, допълнително имаме служители, които са към оперативния дежурен център, а и на място ще пратим представители, които да координират дейностите по охрана на обществения ред и сигурността на гражданите при литургиите.

Пожарна безопасност и СДВР са направили проверки за сигурността на храмовете, където се очакват много хора. По отношение на безопасността по пътищата на всички проблемни участъци и входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища ще има екипи на „Пътна полиция“, които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо.

Хиляди полицаи и пожарникари осигуряват безопасността по Великден

Хиляди полицаи и пожарникари осигуряват безопасността по Великден

Поглед към наближаващите Великденски празници. Утре е последният работен ден. Около 300 хиляди българи се очаква да тръгнат на път. Стотици патрули на...