НОВИНИ

МВР предупреждава: Повече кражби в предпразничните дни

Дни преди празниците - криминалистите предупредиха - ще има повече кражби. От полицията посъветваха хората да не се поддават и на случайни телефонни обаждания, тъй като телефонните измамници също търсят жертвите си в суматохата на празника.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:07, 21.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Пикът на предпразничното пазаруване се очаква да бъде в следващите три дни. Това е и златното време за джебчиите в градския транспорт. Съветите на криминалистите са когато пътувате в автобус, тролей или трамвай да сте с добре затворена чанта и да не държите портфейлите, банковите карти и документите си във външни джобове.

Димитър Кошов, зам.-началник на "Криминална полиция" - ГДНП: Защитата на жилищата също е важно, чрез монтиране на солидна врата с касов ключ, както и защита на дограмата чрез монтаж на допълнителни механизми за защита, както и СОТ, обемни датчици и камери за видеонаблюдение.
;

Крадците търсят домове, чийто обитатели са заминали и по тази причина съвета е да не споделяте плановете си за пътуване.

Димитър Кошов, зам.-началник на "Криминална полиция" - ГДНП: Много често извършителите на домови кражби остават различни маркери на вратите и покрай жилищата.

Добре е да помолите съседи, на които имате доверие да наблюдават дома ви и ако забележат подобни знаци да ги премахват. През следващите дни ще се засили контрола и върху продажбата на пиратки и фойерверки.

Валентин Венков - сектор КОС - ГДНП: Хубаво е да се ограничи достъпа на деца до пиротехнически изделия, защото за съжаление голяма част от инцидентите стават именно с тях. Особено опасно е поставянето и запалването на пиротехника в метални контейнери или в стъклени бутилки, тъй като това при по-силните пиротехнически изделия води до инциденти.

От полицията препоръчват още пиротехника да се купува само от специализираните магазини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров отрича да се е запътил към поста на председател на ВКС
Сотир Цацаров отрича да се е запътил към поста на председател на ВКС
Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне
Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне