НОВИНИ

МВР проучва поне пет или шест възможности за нов център за бежанци

МВР проучва поне пет или шест възможности за нов център за бежанци, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя посочи, че се търси място, което да не засяга населението в близост и да е свързано с малко разходи, за да може бързо да се използва.

bnt avatar logo
от БТА
13:19, 13.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
мвр проучва поне пет шест възможности нов център бежанци

Бъчварова заяви, че вчера оперативният щаб е решил да изпрати допълнителни армейски сили на границата.

Министърът коментира, че МВР е разбрало късно за изчезналите иракчани в река Дунав, защото не са могли да се разберат със задържаните бежанци без преводач. Жертвите са били установени два дни след залавянето на групата. Все още се търси лодката им и останалите изчезнали, които по думите на задържаните иракчани са четири човека. Бъчварова заяви, че този случай не показва, че има нов канал за бежанци, а че по-скоро се пробва маршрутът.

Бъчварова посочи, че обезщетението от 20 заплати в МВР остава. Тя допълни, че предложението в първоначалния законопроект отразява виждането на ръководството на МВР и това, че то не се е случило, не го променя, но са променени условията, при които то ще се реализира. Сега най-важното е системата да е стабилна, да работи адекватно на обстоятелствата, каза Бъчварова.

Тя добави, че граничните полицаи не са лишени от заплащане, а има спор за наредба, която не е в сила от миналата година, как да бъдат приспаднати надвнесени суми. Счетоводителите трябва да се произнесат, за да решим как да процедираме от тук нататък, посочи Бъчварова.

Относно кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН министърът коментира, че резултатите, които са публично известни, показват, че шансовете й за първо място не са убедителни. Има два вота против, хората, които разбират, казват, че не трябва да има нито един, заяви Бъчварова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кунева: Никое помагало, не може да бъде наречено учебник
Кунева: Никое помагало, не може да бъде наречено учебник
Плевнелиев ще е домакин на 12-та Среща на президентите на страните от Арайолуш
Плевнелиев ще е домакин на 12-та Среща на президентите на страните от "Арайолуш"