Полицията проведе акция по разбиването на престъпна група, тормозила и рекетирала хора по Черноморието, ръководена от Димитрър Желязков, известен като Митьо Очите. За да не изтече информация, разследващите не изчакаха завръщането в страната на Желязков, който по неофициални данни, е заминал в чужбина преди два дни.

19 души са задържани при акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Соченият за ръководител на престъпната група Димитър Желязков - Митьо Очите не е арестуван, защото е напуснал страната и е обявен за издирване. Това съобщи зам.- главният прокурор Иван Гешев, който координира операцията по задържане на групата, занимавала се с рекет, палежи, побои и разпространение на наркотици по Черноморието.

Изходите и входовете на Бургас към Слънчев бряг и Созопол бяха блокирани, а полицаите спираха за щателна проверка съмнителни автомобили. Претърсени са десетки заведения и жилища, открито е оръжие и до момента са арестувани 19 души. Става дума за група, занимаваща се с палежи, рекет, побои и разпространение на наркотици. Гешев уточни, че са имали данни, че Желязков ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията.

Иван Гешев, зам.-глaвен прокурор: Въпрос на доста сложна организация, която включва десетки и стотици хора, и предпочетоха да не отлагат планирания повече от преди един месец ден, защото имаше риск от изтичане на информация.
Обявяват Димитър Желязков-Митьо Очите за международно издирване

Обявяват Димитър Желязков-Митьо Очите за международно издирване

19 души са задържани при акцията на специализираната Прокуратура и ГДБОП в Бургас. Соченият за ръководител на престъпната група Димитър Желязков - Мит...

Престъпната група е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната. Гешев съобщи, че бандата е следена още от 2016 г., когато заведение в Слъчев Бряг се превърна в арена на кървав сблъсък, след който несебърският бос беше прострелян и оцеля по чудо, а бодигардът му бе убит.

Иван Гешев, зам.-глaвен прокурор: Става въпрос за една мащабна организирана престъпна дейност. Ще има обвинения, ако няма и в момента вече повдигнати, за палежи. Включително има и лица, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършени палежи на различни обекти - недвижима собственост основно, включително и коли.

Очаква се утре специализираната прокуратура и ГДБОП да изнесат повече подробности от специализираната акция.

Задържаните в Бургас са част от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите

Задържаните в Бургас са част от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите

Полицейска акция в Бургас - задържана е организирана престъпна група. Според източници на "По света и у нас" задържаните са част от групата на Димитър...