НОВИНИ

МВР разпространи още снимки на избягалите затворници

Полицията продължава да издирва двама мъже, избягали от затвора. Двамата, лишени от свобода осъществиха бягство на 3 април 2018 г. от затвора в София, съобщава МВР.

bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 06.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Избягалите затворници са: Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство;Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София, съобщават още от МВР. По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София. На място в Затвора София бяха изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.


;

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сергей Скрипал вече не е в критично  състояние
Сергей Скрипал вече не е в критично състояние
Пучдемон напусна германския затвор в Ноймюнстер след плащане на гаранция
Пучдемон напусна германския затвор в Ноймюнстер след плащане на гаранция