НОВИНИ

МВР разследва БФС за икономически злоупотреби

Екипи на МВР влязоха в сградата на Българския футболен съюз в квартал "Бояна". Става дума за съмнения за икономически злоупотреби, потвърди главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По негови думи в рамките на образуваното досъдебно производство срещу БФС са иззети документи.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:13, 26.11.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Според наши източници разследването е заради съмнения със злоупотреби при наемане на спортни бази и закупуването на екипи за детски футболни отбори.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Там се води разследване от Главна дирекция "Национална полиция". В рамките на извършваната проверка е докладвано на Специализираната прокуратура. Има образувано досъдебно производство и там в момента се извършват процесуално-следствени действия за длъжностно присвояване евентуално от служители на БФС.
Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС: Получихме едно определение от Софийски районен съд, с което в БФС като институция е дадено съгласие да се извършат проверки по наличностни документи, които не са описани конкретно. Една част от тези документи ние отдавна ги бяхме подготвили, тъй като имахме искане от тях, все още сме в срока и мислехме да ги изпратим утре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо на линия срещу Атлетико Мадрид
Роналдо на линия срещу Атлетико Мадрид
Президентът Румен Радев назначи Иван Гешев за главен прокурор
Президентът Румен Радев назначи Иван Гешев за главен прокурор