НОВИНИ

МВР: Ревност е най-вероятният мотив за убийството в Слънчев бряг

Вече са ясни мотивите за показния разстрел на един от големите собственици на казина в Слънчев бряг. Снощи Коста Николов е бил застрелян в автомобила си, а 22-годишна жена е тежко ранена и е с опасност за живота. Става дума за личен мотив. Извършителят е служител на Николов и е бил в любовни отношения с простреляната. Той е задържан при опит да напусне страната на граничния пункт "Лесово''.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:05, 03.06.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Около 21:00 часа снощи автомобилът на 57-годишния Коста Николов е бил паркиран. Заедно с младата жена и други двама души, вероятно охранители на задната седалка, са се канили да отпътуват неизвестно засега накъде. Наблизо ги е дебнел убиецът. Той излиза от автомобила и хладнокръвно прострелва смъртоносно Николов.

Момичето е в много тежко състояние в Бургаската болница. Извършителят се качва в своя автомобил и изчезва от мястото на инцидента. Двамата свидетели от задната седалка в колата на Николов подават сигнал до полицията. Около 2:00 часа тази нощ извършителят е задържан на границата с Турция.


гл. комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР: "Става въпрос за ревност и такива взаимоотношения неизяснени - лични взаимоотношения, които са довели до това тежко престъпление. По случая имаме загинал мъж на 54 години и пострадало момиче, което е в тежко състояние в Бургас в болницата. Снощи ѝ правиха лекарска интервенция - операция, но все още нейното състояние е тежко. Тя е на 22 години. Беше задържан извършителят, който направи опит да премине държавната граница в посока Турция на ГКПП "Лесово". Колегите са го задържали, към момента се работи с него. Иззето е оръжие, което тепърва ще се установява дали е оръжието, с което е извършена стрелбата."
;


Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: "Квалифицирано убийство и опит за убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна."
;

Оперативно-следствените действия продължават. Убиецът се разпитва. Засега разследващите не дават повече подробности по този тежък криминален случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бронирана модулна машина от Финландия показаха в София
Бронирана модулна машина от Финландия показаха в София
Малък самолет падна на авиошоу край Казанлък, двама души са пострадали (СНИМКИ)
Малък самолет падна на авиошоу край Казанлък, двама души са пострадали (СНИМКИ)