Ръководството на ОД на МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове във връзка с режима на провеждането на масови мероприятия, тяхната охрана и организацията на движението. Това съобщиха от областната дирекция на полицията.

Сливен

Участниците в протести трябва предварително да уведомяват Община Сливен за своите действия, заяви пред журналисти гл. инспектор Димитър Кикьов. Той обясни, че полицията трябва своевременно да осигури охрана са събитието и да бъдат информирани гражданите, Бърза помощ и Противопожарната служба за предстоящия маршрут на протестните шествия. Главен инспектор Кикьов предупреди, че дори и при липса на уведомление, полицията ще осигури охрана, но Общината може да прекрати протестите, в случай на възникнали безредици.

Той обясни защо от полицията са санкционирали 26 собственици на автомобили, които в неделя блокираха пътя край сливенското село Крушаре. Наказателни постановления са били издадени на тези шофьори, които са оставили автомобилите си на места, забранени за паркиране и затрудняващи придвижването на останалите участници в движението. Предвидената санкция в закона е от 20 до 150 лв.