НОВИНИ

МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове

Ръководството на ОД на МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове във връзка с режима на провеждането на масови мероприятия, тяхната охрана и организацията на движението. Това съобщиха от областната дирекция на полицията.

bnt avatar logo
от БТА
16:35, 14.11.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
мвр сливен организира извънредни срещи кметове

Участниците в протести трябва предварително да уведомяват Община Сливен за своите действия, заяви пред журналисти гл. инспектор Димитър Кикьов. Той обясни, че полицията трябва своевременно да осигури охрана са събитието и да бъдат информирани гражданите, Бърза помощ и Противопожарната служба за предстоящия маршрут на протестните шествия. Главен инспектор Кикьов предупреди, че дори и при липса на уведомление, полицията ще осигури охрана, но Общината може да прекрати протестите, в случай на възникнали безредици.

Той обясни защо от полицията са санкционирали 26 собственици на автомобили, които в неделя блокираха пътя край сливенското село Крушаре. Наказателни постановления са били издадени на тези шофьори, които са оставили автомобилите си на места, забранени за паркиране и затрудняващи придвижването на останалите участници в движението. Предвидената санкция в закона е от 20 до 150 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите
БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите
Шуменци излязоха на протест
Шуменци излязоха на протест