НОВИНИ

​МВР затяга мерките за сигурност преди туристическия сезон

На летище София в ранния следобяд влязоха барети от Специализирания отряд за борба с тероризма и следово куче. От днес действа и контролно-пропускателен пункт по външната зона на летищата в София, Варна и Бургас.

Александър Марков
от Александър Марков Оп.: Р. Петрински, Н. Николов
16:05, 02.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
​МВР затяга мерките за сигурност преди туристическия сезон

Жандармерия и полицаи проверяват произволно избрани автомобили за съмнителни пакети и документи. Стотици полицаи пък ще бъдат командировани по Черноморието, за да следят за реда.

;

Ще се провеждат и специализирани полицейски операции, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. Предстои и ново антитерористично учение извън София, уточни главният секретар на МВР Георги Костов.

;
Гл. комисар Георги Костов, гл. секретар на МВР : Това е начин, по който се обезпечава сигурността на гражданите, редно е всички автомобили, които влизат в региона на летището, да бъдат предварително проверени да не превозват някакви съмнителни пакети. Тези съмнителни пакети биха могли да бъдат закачени на автомобилите и без собствениците и ползващите автомобилите да знаят. Това е рутинна мярка за сигурност, която се прилага навсякъде в ЕС, в контекста на терористичните заплахи.

;
Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: Тази година МВР ще командирова повече служители. 730 служители ще бъдат командировани в районите на Черноморието. През тази година МВР планира и по-активно и повече специализирани полицейски операции, които да бъдат насочени към съвсем конкретните проблеми, които се поставят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 арестувани при спецоперация в Бургас
15 арестувани при спецоперация в Бургас
Над 300 души са проверени за убийството в Борисовата градина
Над 300 души са проверени за убийството в Борисовата градина