НОВИНИ

Мярка за шофьора, причинил смъртта на младеж на АМ "Хемус"

Задържан и с повдигнато обвинение е шофьорът, карал с над 220 км в час по магистрала "Хемус" и предизвикал смъртта на друг шофьор. Случаят е от август, но за него се заговори отново след като сестрата на починалия младеж Никола Терзиев призова за правосъдие и разпространи обръщение до премиера във Фейсбук, след което последва среща при Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 12.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Задържаният Бейтула Исмаил не за първи път причинява смърт на пътя. Преди години той ударил жена на пешеходна пътека и тя починала. Младежът обаче останал на свобода с условна присъда, реабилитиран е преди 2 години.

Радослав Лазаров - говорител на Варненската окръжна прокуратура: Наблюдаващият прокурор формулира обвинение по отношение на преживелия водач от пътното транспортно произшествие, преценил е, че същият е нарушил редица текстове от Закона за движението по пътищата, свързани с избора на скорост на движение, със съобразяването на скоростта на движение и със ситуацията на пътното платно и маневрите, които един водач може да предприема. Ако бъде признат за виновен, законодателят е предвидил, за деянието за което е бил привлечен под отговорност, лишаване от свобода от 2 до 6 години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Oткриха нова планета-джудже в Слънчевата система
Oткриха нова планета-джудже в Слънчевата система
510 евакуирани в Румъния заради наводнения
510 евакуирани в Румъния заради наводнения