НОВИНИ

МЗ: Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства

Няма опасност пациентите с онкологични заболявания да останат без лекарства заради жалба срещу електронния търг за закупуване на противотуморни лекарствени продукти, който беше възобновен на 25 октомври. Това се казва в съобщение от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:34, 17.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
Още
опасност онкоболни пациенти останат без лекарства

Спирането на процедурата няма да доведе до липсата на лекарствата, тъй като към момента лечебните заведения имат действащи договори за тяхното осигуряване. Освен това в Постановлението на Министерския съвет, с което е създаден централният орган за покупки в сектор "Здравеопазване" изрично е записано, че лечебните заведения са длъжни сами да закупуват необходимите им лекарствени продукти до сключване на рамкови споразумения от министъра на здравеопазването.

На 10 ноември в Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба срещу електронния търг за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. От МЗ припомнят, че това е третата жалба срещу електронния търг, като първите две окончателно са спечелени от министерството. Изложените доводи в третата жалба са същите като тези на първите две.

След като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесат по подадената жалба, МЗ ще възобнови обществената поръчка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите на катастрофата край с. Микре нарасна на 9 души
Броят на жертвите на катастрофата край с. Микре нарасна на 9 души
Европейският стълб на социалните права се гради на 20 принципа
Европейският стълб на социалните права се гради на 20 принципа