НОВИНИ

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене

Последните резултати от анализираните проби в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за пиене и готвене. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели, като къпане и миене.

остава сила забраната водата хасково ползва пиене готвене
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 27.04.2017
Чете се за: 00:18 мин.
Още

В изпълнение на решението на междуведомствената работна група на МЗ, МОСВ и МРРБ продължават пробонабирането и анализът на питейната вода в Хасково, като за пълна оценка на здравния риск и предписване на мерки за трайно решаване на проблема, е разпоредено пробите да се анализират и по други показатели.

По искане на междуведомствената група ВиК – Хасково трябва да предостави информация в дългосрочен план за мерките, които ще предприеме за осигуряване на питейна вода в града в достатъчно количество и с качество, съответстващо на нормативните изисквания. Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Бъдещите министри трябва да работят в екип
Бойко Борисов: Бъдещите министри трябва да работят в екип
Дневник на Джон Кенеди беше продаден за над 700 000 долара на търг в Бостън
Дневник на Джон Кенеди беше продаден за над 700 000 долара на търг в Бостън