НОВИНИ

Мъж се изкачи по фасадата на "Тръмп Тауър" в Ню Йорк

Мъж се катери повече от два часа по стъклената фасада на "Тръмп Тауър" в Ню Йорк с помощта на вендузи. След като събра стотици зрители и накара полицията да затвори съседните улици, катерачът бе задържан от полицията и изпратен в болница за психиатрична експертиза.

Георги Петров
от Георги Петров
08:13, 11.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Младият мъж с раница на гърба използва въже и приспособление, подобно на хамут, за да се закрепи за стъклото. 68-етажният небостъргач в Манхатън е щаб на кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп и на неговата бизнес империя. Самият милиардер също живее там, но в момента е на предизборна обиколка в щата Северна Каролина.

Полицаите се спуснаха към катерача с платформа за миене на прозорци, опитвайки се да го спрат. Той неколкократно сменяше посоката и ги заобикаляше. След като повече от два часа напразно се опитваха да го убедят, служителите на реда свалиха няколко от големите стъклени панели на етажа над него и успяха да го издърпат вътре. Полицията беше поставила и огромна въздушна възглавница на улицата в случай, че мъжът падне.

След като бе свален, катерачът бе изпратен в болница за психологически изследвания, след които ще бъде официално задържан под стража. Демонстративният му акт идва по-малко от два дни след поредното противоречиво изказване на Доналд Тръмп, в което той заяви, че защитниците на Втората поправка в американската конституция, даваща право на притежание на огнестрелно оръжие, може и да са единствените, които са способни да спрат Хилари Клинтън от това да прокарва решенията си в случай, че бъде избрана за президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират топлата вода в десетки квартали на София в периода 13 - 15 август
Спират топлата вода в десетки квартали на София в периода 13 - 15 август
​Дъжд от падащи звезди се очаква тази вечер
​Дъжд от падащи звезди се очаква тази вечер