НОВИНИ

Мъж беше убит на пешеходна пътека в село Жабокрът

В кюстендилското село Жабокрът 56-годишен мъж загина при пътен инцидент. През селото минава главният път от Кюстендил за София. Често в участъка стават инциденти с пешеходци и леки и тежкотоварни коли с фатален край. Мъжът е бил блъснат от лек автомобил, управляван от 21-годишна жена, която не е спряла на местопроизшествието, но малко по-късно е съобщила за случилото се на полицията.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 10.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Преди инцидента мъжът се е движил близо до пътната канавка по натовареното трасе. Според хора от близкото село Жабокрът, често през трасето се движат пешеходци и пресичат пастири със стада.

Бисер Златков, кмет на село Ябълково: "Разклонът при село Жабокрът от дълги години е доста опасен и винаги стават някакви произшествия, винаги! С пешеходци, с велосипедисти".
Йордан Христов, шофьор: "Има много инциденти тука. Идват отгоре, обратния завой правят отдолу, от тука, от всякъде движение има. За пешеходците е опасно".

Младата жена, шофирала леката кола, разказала пред полицаи, че веднага след като блъснала мъжа ѝ прилошало и е закарана в в кюстендилската болница за преглед и изследвания. Според направените тестове, жената не е употребила алкохол и наркотици, преди да седне зад волана. От кметството в село Ябълково са категорични, че преди началото на населеното място трябва да има знак за ограничение на скоростта и да бъде променена маркировката, така че да се забрани изпреварването на автомобили в критичния участък.

Според кмета на село Ябълково най-доброто решение ще бъде, ако встрани от натовареното трасе се направи алея за придвижване на пешеходци и велосипедисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 лева за преподавател, който запише студент
50 лева за преподавател, който запише студент
Перник с план за финансова стабилизация
Перник с план за финансова стабилизация