НОВИНИ

Мъж нападна акушерка в Стара Загора

Пореден случай на агресия с медици. Този път в болницата в Стара Загора. 28-годишен мъж нападна акушерка, защото искал да види веднага новороденото си бебе. Във видимо нетрезво състояние той отправял обиди и заплахи към персонала. Счупил и стъклото на врата във фоайето на клиниката.

bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 13.07.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Мъжът, заедно със съпругата си, 2-годишното си дете и видео оператор влезли в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата за изписване на бебето.То било в неонатологичното отделение, защото се родило недоносено. Те обаче не били допуснати, защото достъпът на външни лица е забранен. Това ядосало мъжа, който е от ромски произход и започнал да буйства, счупил стъклото на приемния кабинет и нападнал дежурната акушерка. Свидетел на случилото се станала старшата акушерка на клиниката.

Виолета Димитрова - старша акушерка: ,Държеше в ръцете си едно около 2-годишно детенце, но с другата ръка беше хванал колежката от приемен кабинет - акушерка Мая Гочева и ѝ извил ръката ѝ по много жесток начин. Лицете ѝ правеше страхотна гримаса, издаваше стонове, отстрани съпругата му викаше, крещеше.

Персоналът се опитал да успокои пияния мъж и да заключи вратата към отделението. Това го разярило още повече.

Виолета Димитрова: Удари юмрук по стъклото, стъклата хвръкнаха, аз имам инстинкт за самосъхранение - дръпнах се, не ме нараниха, но нямате си на представа за какви стъкла става въпрос, с думите: "500 години турците са ви клали и са си правили каквото си искат с вас, малко ви е".
;

На място била извикана полиция, която задържала 28-годишния ром. В Акушеро-гинекологичното отделение започнаха подписка, в която се настоява ръководството на Университетската болница да предприеме мерки за охрана на клиниката.

Д-р Живко Желязков - зам-директор на УМБАЛ,,Проф.д-р "Стоян Киркович": Това, което можем да направим, е да си помислим да сложим един паник бутон, който да работи нон стоп и да има връзка с полицията.

Срещу нападателя ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извеждат настанените във фургонното селище в Звездица
Извеждат настанените във фургонното селище в Звездица
БПЦ ще стопанисва три имота в манастира „Свето Успение Богородично“
БПЦ ще стопанисва три имота в манастира „Свето Успение Богородично“