НОВИНИ

Мъж нападна лекар от „Шейново“

Пореден случай на агресия над лекар. Акушер-гинеколожката Албена Гагова от столичната болница „Шейново“ , е била пребита от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си дете. Инцидентът е станал в събота. Нападателят на д-р Гагова е задържан.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
17:34, 03.07.2017
Чете се за: 01:18 мин.
Още

В събота по обед доктор Албена Гагова изражда бебето на своя пациентка.След операцията излиза пред интензивното отделение да информира бащата за състоянието на майката и бебето Мъжът твърди, че се занимава с генетични изследвания и настоява да получи плацентата на новороденото. Лекарката се консултирала по телефона с директора на болницата.

д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ „Шейново“: Аз ѝ обяснх да му предаде, че в крайна сметка има начин, по който това може да се осъществи. На него процедурата му е ясна, но той не е предприел нищо по това да получи официално разрешение.
;

След като разбрал, че няма да получи плацентата,разгневен, мъжът се нахвърлил върху лекарката.Тя е открита в безсъзнание на стълбите пред интензивното отделение от акушерка. Първа на помощ се притекла доктор Мандаджиева.

д-р Румяна Мандаджиева, анестезиолог: Тя наистина беше с разбито лице, лежаща безпомощно, зад вратата на нашето отделение. С травма на лицето и с една локва кръв около нея.

Д-р Гагова е била в безсъзнание около 15-20 минути и не помни какво точно се е случило. След побоя е получила мозъчно сътресение, разбит нос и множество хематоми по лицето.

д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ „Шейново“: Няма как да бъде нормално такова нещо. Всички колеги сме потресени. Не само,че сме потресени, но ние сме в една сериозна ситуация, защото част от колегите казват „Какво ще правим ако и на нас ни се случи такова нещо и ако ни се случи през нощта?“
;

Велев допълни,че след инцидента физическата охрана и камерите в болницата ще бъдат увеличени. Доктор Гагова се лекува в дома си, а бебето и майката още са в болицата в добро състояние. 37-годишният нападател е в ареста за 72 часа. Дал е и обяснения пред разследващите.

Виолета Желева, говорител на Софийска района прокуратура: Не е признал вината си. Не се е възползвал от правото си да не дава обяснение. А е казал, че не признава това, което му е вменено да е извършено, като нанасяне на лека телесна повреда.

Ако бъде признат за виновен, Стоянов може да получи от една до пет години затвор.Оказва се, нападателят на лекарката е добре познат на полицията.Срещу него има две висящи дела за грабеж и непредпазлив палеж на скъпо имущество. Води се и досъдебно производство за незаконно подпомагане на 22-ма иракски граждани да пребивават у нас. През 1997-ма година е бил осъждан за грабеж, нелегално преминаване на границата и притежание на наркотици, но е бил реабилитиран за тези провинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукс очаква лидерите от Г-20 в Хамбург
Лукс очаква лидерите от Г-20 в Хамбург
Служителите на Агенцията за борба с градушките излязоха на протест
Служителите на Агенцията за борба с градушките излязоха на протест