НОВИНИ

Мъж нападна полицай в Дупница

Мъж нападна полицай след пътно транспортно произшествие. Инцидентът е станал в Дупница по време на абитуриентските балове. Полицаят е със средна телесна повреда. Задържаният – Иван Иванов обаче твърди, че е бил арестуван неправомерно и е бит от униформените служители.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
20:23, 28.05.2018
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Инцидентът става в петък около 19:00 часа на кръстовището между улиците „Ивайло“ и „Орлинска“ в Дупница. Полицаите съпровождали колона от автомобили на абитуриенти, когато две от колите се ударили. Полицаите оформяли документите за произшествието, когато дошъл Иван Иванов – баща на водача, предизвикал катастрофата.

Ивайло Миладинов, полицай: Започна да се държи агресивно. Влезе във физическа саморазправа, изви ми пръста на дясната ръка. Изпитах силна болка, скъса ми и част от униформеното облекло. С колегата заедно двамата успяхме да му сложим белезници, след което беше заведен в Районното управление за изясняване на случая.

Задържаният обаче твърди друго – от по-малкия си син разбрал за инцидента и веднага отишъл да провери какво се е случило.

Иван Иванов: Видях една Х6-ца отпред, викам: „Сигурно са набили сина ми“. Викам „кво става, началник?“. „Къв си ти, бе“ - вика полицаят. Тва е сина ми, искам да питам какво става. „Къв си ти, бе? В пререкания ли влизаш?“, „Не, не влизам“. Белезниците и от тука като ме качиха в колата не ме откараха в управлението – въртяха из града и през цялото време ме биха. През цялото време ме биха, не мога да дишам, всичко ме боли тука.

Иванов все още няма медицинско, което да потвърди думите му. От полицията пък категорично отричат да е имало насилие срещу него.
Ивайло Миладинов, полицай:6,20 Изобщо не сме го предизвиквали по никакъв начин.

комисар Васил Паргов, началник отдел „Охранителна полиция“ в Областна дирекция на МВР-Кюстендил: Колегите са действали напълно адекватно. Те са предприели всички действия за собствената безопасност и за обуздаване на това лице.

Иванов не е тестван за алкохол в полицията. Признава, че е пил около 100 грама, но е бил напълно адекватен. Категоричен е, че ще търси правата си, дори ще информира премиера Бойко Борисов за случая. А полицаите признават, че случаите на агресия срещу тях не са рядкост.

Ивайло Миладинов, полицай: Отказват да изпълняват нашите разпореждания, унижават ни опитват се да се саморазправят с нас физически най-вече.

Затова от Районното управление в Дупница ще предприемат най-строги законови мерки. На Иван Иванов е съставен акт по Закона за МВР. По случая е образувано и досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу бъдещата инсталация за изгаряне на отпадъци
Протест срещу бъдещата инсталация за изгаряне на отпадъци
БАН иска дебат за отпадане на плоския данък
БАН иска дебат за отпадане на плоския данък