НОВИНИ

Мъж нападна с чук полицай в центъра на Париж

Инцидент в самия център на Париж, за щастие без жертви. Мъж нападна с чук полицай пред прочутата катедрала Нотр Дам. Нападателят беше прострелян и откаран в болница. Полицаят е леко ранен. Службите призоваха гражданите да избягват централната част на Париж.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:00, 06.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
мъж нападна чук полицай центъра париж

Нападението става в 16,20 ч. местно време, когато пред парижката катедрала Нотр Дам е пълно с туристи. Трима полицаи патрулират. Зад тях изскача мъж започва да удря единия с чук. Другите реагират моментално и нападателят е прострелян в гърдите. Мъжът е крещял: "Това е заради Сирия", каза френският вътрешен министър Жерар Коломб.

Жерар Коломб, вътрешен министър на Франция: Той е бил снабден с чук. В него са намерени кухненски ножове. Тоест днес нападат силите на реда с примитивни оръжия. Когато се извършват атентати забелязваме, че се преминава от тероризъм с по-съвършени средства към тероризъм, при който всякакъв инструмент може да послужи за нападение.

Мъжът е имал личен документ, според който е алжирски студент. Смята се, че е действал сам, но случаят е определен като тероризъм и е поет от парижката прокуратура. Районът около катедралата беше бързо опразнен и там бяха разположени десетки полицаи. Първото нападение от идването на власт на президента Еманюел Макрон става дни преди парламентарните избори във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение 5,5 разлюля Чили
Земетресение 5,5 разлюля Чили
В Референдум: 60 % смятат, че стенограмата за КТБ няма да бъде разсекретена
В "Референдум": 60 % смятат, че стенограмата за КТБ няма да бъде разсекретена