НОВИНИ

Нападнаха с нож шефа на полицията в Силистра

Началникът на БОП-а в Силистра беше нападнат с нож тази сутрин. Инцидентът е станал пред сградата на дирекцията на МВР в града, когато Илиян Великов е бил нападнат от 30-годишен мъж, който му нанесъл няколко удара с нож по тялото и по главата.

bnt avatar logo
от Незабравка Кирова
13:26, 07.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Веднага полицията е установили кой е нападателят и той е задържан за 24 часа. Окръжната прокуратура в Силистра е образувала досъдебно производство за опит за убийство.

Нападението е станало в градинката, в непосредствена близост до сградата на полицията, разказаха очевидци. Според тях двама души са се скарали за някакво колело.

Пламен Беремски: И господин полицая се е намесил да ги разтърве, в който момент са му нанесли на него няколко удара с нож. И общо взето през туй време дойде и полиция, дойде и линейки.

От ударите с нож, полицейският шеф е получил разкъсно-контузни рани и охлузвания по главата и тялото. Настанен е бил в хирургичното отделение на болницата без опасност за живота. В ранния следобед е изписан и вече си е у дома, под охрана - видя нашият екип. По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че директорът на БОП-Силистра е в добро състояние.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: Установен е всъщност извършителят, какви са мотивите - мисля, че скоро ще имате информация. Аз имам.

От прокуратурата казаха, че 30-годишният нападател не е криминално проявен и не е регистриран в психиатричния диспансер в града.

Ивелин Чафаланов, говорител на Окръжна прокуратура - Силистра: Тепърва ще уточняваме мотивите за това, което е извършило лицето - защо го е извършил по какви причини.

Открит и иззет е ножът, с който е наранен полицейския служител. За нападателя се знае, че е работил в чужбина. Дали са се познавали с шефа на БОП - Силистра и какви са били отношенията им - предстои да установят разследващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима загинаха и 11 бяха ранени при пожар в парижко предградие
Петима загинаха и 11 бяха ранени при пожар в парижко предградие
Евакуираха деца с бронетранспортьор в силистренско село, залято от порой
Евакуираха деца с бронетранспортьор в силистренско село, залято от порой