НОВИНИ

Въоръжен с нож мъж нахлу в офиса на радио "Ехото на Москва", ранена е водеща

Мъж, въоръжен с нож, нахлу в офиса на радио "Ехото на Москва" на улица "Нови Арбат" в руската столица и рани водещата Татяна Фелгенгауер, съобщи ТАСС, цитирайки сайта на радиостанцията. Мъжът е ранил с нож журналистката в гърлото. Нападателят е задържан от охраната и предаден на полицията. Водещата е откарана в болница, няма опасност за живота й, но състоянието й се оценява като тежко, казаха лекари.

Въоръжен с нож мъж нахлу в офиса на радио Ехото на Москва, ранена е водеща
bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 23.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

По думите на очевидци нападателят е напръскал с газов спрей охраната на сградата, където се намира "Ехото на Москва", след това е ранил друг човек на етажа на радиото, преди да стигне до Фелгенгауер.

Според предварителната информация мъжът не е руски гражданин, а мотивите за атаката срещу журналистката са лични.

Фелгенгауер е заместник-главен редактор на "Ехото на Москва", описвано често като единствената независима информационна радиостанция в Русия. Журналистката е известна като една от водещите на популярно сутрешно предаване, уточнява Асошиейтед прес.
Безпощадните критики на "Ехото на Москва" безпокоят мнозина в руското правителство. Водещи и журналисти от радиото са съобщавали, че са обект на смъртни заплахи.

Друга популярна водеща на "Ехото на Москва" - Юлия Латинина - напусна Русия през септември след предполагам палеж на колата й.

Говорител на руската главна прокуратура нарече нападението скандален акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови обвинения за сексуални посегателства в Холивуд
Нови обвинения за сексуални посегателства в Холивуд
Папа Франциск защити статуквото на Eрусалим
Папа Франциск защити "статуквото" на Eрусалим