Мъж откри стрелба в центъра на Киев и в продължение на няколко часа заплашваше да взриви мост. Властите определиха нападението като "подготовка за терориристично нападание". Мъжът вече е задържан.

Повече от 4 часа моста "Метро", който е най-големият мост в Киев и минава над река Днепър, остана затворен заради 42-годишен мъж, който заплаши да го взриви, както и да взриви няколко бомби, пласирани край правителствени сгради. Той откри стрелба по всички, които се опитаха да се приближат до него.

Веднага след като беше подаден сигнала в ранния следобед, специални полицейски части, антитерористи и сапьори се насочиха към мястото. Трафикът беше блокиран и започнаха преговори с мъжа. В крайна сметка преди да бъде задържан се разбра, че това е 42-годишен мъж, роден в Крим. Той е познат на полицията, казва Алексий Белко и през месец юни е предал 1 килограм експлозиви и 88 пълнителя за автомат "Калашников" на полицейските сили.

Не е ясно какви са били мотивите му да се качи на моста и да заплаши да го взриви. Записи от видеокамери в района са установили, че мъжът се е качил с личния си автомобил на моста, развял е украинското знаме и заплашил да стреля по всички, които се приближат до него.

В същото време, докато се разиграваше тази драматична ситуация, няколко метростанции в района също бяха затворени заради анонимни позвънявания за поставени взривни устройства. В крайна сметка се установи, че такива няма.