65-годишен мъж загина, а друг пострада при пожар в центъра на Пловдив тази нощ. Най-вероятната причина за инцидента е неправилно боравене с отоплителен уред.

Пловдив

Сигналът за пожара на улица "Янко Сакъзов" е подаден в 3:20 часа. На мястото веднага са пристигнали два екипа на пожарната. В едно от помещенията на 2-ри етаж е открит мъртъв 65-годишен мъж. Друг е обгазен, но е без опасност за живота. Останалите 4-ма души са изведени невредими от горящата къща.

Главен инспектор Петър Тосков - Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението": "Колегите бързо са се справили със ситуацията, имало е доста сериозно задимяване, най-вероятно от това е загинал човекът."

Екипи на пожарната и полицията направиха пълен оглед на опожарената сграда.

Главен инспектор Петър Тосков - Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":"В момента се води разследване, има предполагаеми причини, но не можем да кажем преди да приключи досъдебното производство."

Водещата версия е, че огънят е тръгнал от отоплителен уред. От пожарната отново напомнят, гражданите да използват само изправни печки и радиатори и да не ги оставят включени.

Главен инспектор Петър Тосков - Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":"Да внимават при използването на газови отоплителни уреди, най-вече да не оставят без наблюдение отоплителни нагревателни уреди."

Задължителна е и профилактиката на комините на сградите – напомнят още от пожарната.