НОВИНИ

Парче бетон се откърти от мост и рани мъж на АМ "Хемус"

Парче бетон се откъсна от моста за гара Яна, минаващ над автомагистрала "Хемус" и удари кола в движение на аутобана. Пътник от колата е пострадал, в болница е, без опасност за живота. От Пътната агенция бяха лаконични. В писмено изявление казват, че ще ремонтират моста, за да го обезопасят. Екип на "По света и у нас" видя, че има сериозна опасност от ново срутване на части от конструкцията.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Оператор: Любен Бързаков
19:21, 25.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Тази сутрин автомобил с кюстендилска регистрация пътува от Ботевград към столицата. Когато навлиза под моста към гара Яна от съоръжението се откъсва бетоннно парче и пада върху предното стъкло на колата. От счупения прозорец е ранен пътника до шофьора. Няма опасност за живота му, но е със счупена челюст и ще се наложи да бъде опериран. От Пътната агенция съобщиха, че днес и утре ще направят оглед на моста, за да го обезопасят и отказаха допълнителни изявления. В ранния следобед около съоръжението намираме само кмета на близкото село Яна.

Георги Тасков, кмет на с. Яна: За инцидента научих от медиите, нямам информация, няма постъпило нищо в кметството на с. Яна. Обиколих лично и виадукта, който е на селищната система и надлеза и моста, няма никакви видими следи за нещо.

Парчето паднало върху преминаващия автомобил се е откъснало от облицовката на основната конструкция на моста. Вижда се ясно, че и друга част скоро е паднала върху пътното платно, но явно не е засегнала преминаващите по магистралата автомобили.

Този мост е строен през 1975 година. От тогава до сега неговата конструкция не е ремонтирана, подменяна е само асфалтовата настилка. Наличието на висулки между конструкцията на моста и неговата облицовка говори, че хидроизолация няма, а това създава реална опасност и други части от облицовката да паднат върху пътното платно.

Големите ледени висулки могат да се видят по всички части на моста. Ясно се вижда, че е разрушена дори част от предпазната мантинела. От АПИ съобщават, че причина за инцидента днес е студеното време довело до заледяване на вода, проникнала в съоръжението. Пътната агенция имала програма за ремонт на подобни опасни мостове и виадукти, която щяла да се изпълни при осигуряване на средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасен участък на изхода от Благоевград
Опасен участък на изхода от Благоевград
По-малко травми по пистите в Банско
По-малко травми по пистите в Банско