НОВИНИ

Мъж призна, че е убил журналиста Ян Куциак

Обрат в разследването на убийството на словашкия журналист Ян Куциак. Един от четиримата задържани, за когото се предполагаше, че е бил шофьор на убийците, е направил пълни самопризнания. Информацията е на медии в Словакия, но до този момент няма официално потвърждение от властите.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:57, 12.04.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

След продължили над 5 часа разпити, един от четиримата задържани решил да сътрудничи на полицията. Мъжът, идентифициран като Мирослав Марчек твърди, че е фактическия извършител на двойното убийство. Посочил е и мястото, където е изхвърлил оръжието, с което е застрелял журналиста Ян Куциак и годеницата му Мартина.

Досега се смяташе, че Марчек - бивш войник, е съучастник, но не и че е стрелял. Не е ясна каква е ролята на останалите задържани за убийството.

Преди месец словашкият милиардер Мариан Кочнер беше арестуван и посочен като поръчител.

Разследващият журналист Ян Куциак и годеницата му бяха застреляни в дома си през февруари миналата година. Смята се, че причина за убийството е работата му. Случаят предизвика масови протести в Словакия и доведе до вълна от оставки по високите етажи на политиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад мъж и дете загинаха край Плевен
Млад мъж и дете загинаха край Плевен
Бойко Борисов: Новите изтребители Ф-16 ще бъдат купени максимално бързо
Бойко Борисов: Новите изтребители Ф-16 ще бъдат купени максимално бързо