НОВИНИ

Мъж загина заради кално свлачище край село Долен

Частично бедствено положение в община Смолян. Нивото на река Черна достигна критична точка на преливане на четири места в областния град. A река Арда излезе от коритото си и се наложи евакуация на две къщи в селата Смилян и Арда. Проливните дъждове днес в региона взеха и жертва. 62-годишен мъж загина след като кално свлачище затрупа ловна хижа недалеч от златоградското село Долен. B резултат нa пpoливнитe дъждoвe ce e oтĸъcнaлa зeмнa мaca, ĸoятo пpoниĸнaлa в xижaтa и зaтиcнaлa нaмиpaщитe ce вътpe осем мъжe.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
22:00, 02.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Мъжете от ловната дружинка на село Долен традиционно се събирали в ловната хижа в почивните дни. Фаталният инцидент днес е станал в късния следобед. Най-сериозно пострадалият Красимир Боюклиев е починал в линейката. Ранени са още двама души, които са откарани в болницата в Кърджали. Единият от тях е с комоцио и травми на крайниците, а другият е със счупена подбедрица.

Данчо Башев - пострадал при инцидента: "Събрахме се група колеги, ловци, да си направим мохабет и както си стояхме, дъждът си вали два-три дни, зад нас имаше един скат, който никой не го е видял, и от самото напояване от дъжда се срути и помете вилата заедно с нас, които бяхме и това е".

Ha мяcтoто веднага ca пpиcтигнaли eĸипи нa пoлициятa и пoжapнaтa. Πo cлyчaя е започнато разследване.

В същото време обстановката в цялата Смолянска област се усложнява. Сериозно е повишено нивото на реките Арда, Върбица, Черна, Бяла. За утре в областта отново е обявен "оранжев код" за опасно време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести преместиха коледния базар от Площада на победата в Букурещ
Протести преместиха коледния базар от Площада на победата в Букурещ
ЕНП очаква бърза реакция от правителството относно разбитата схема с лекарствата
ЕНП очаква бърза реакция от правителството относно разбитата схема с лекарствата