НОВИНИ

Н. Ангелкова: Културно-историческият туризъм е водещ за България

Културно-историческият туризъм е водещ в превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, каза във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова. Създадени са осем културно-исторически дестинации, като Велико Търново е част от две от тях. Това заяви днес министърът на туризма Николина Ангелкова в старата столица, където официално откри 13-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“. Тази година в него участват над 70 изложители от цял свят, които в рамките на три дни представят културно-историческото наследство на своите градове и държави.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
14:02, 14.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Ангелкова подчерта, че създадените дестинации съвсем скоро ще бъдат представени с интерактивни карти и специални брошури, които допълнително ще подпомогнат усилията на общините при промотирането на съответния район и включените в него културни паметници. За предстоящия летен сезон, министърът увери, че се работи в тясна връзка с Министерствата на вътрешните и външните работи и се следи за сигурността на туристите. Тази година се очаква много добър сезон, като към момента министерството на туризма отчита значителен ръст на регистрираните ранни записвания и планираните чартърни полети от Русия и Германия.

Николина Ангелокова – министър на туризма
„Създадохме онлайн регистър и на туристическите атракции, който предстои с промени в Закона за туризма да бъдат превърнат в национален туристически онлайн регистър, за да може да заеме още по-важно място. В момента има повече от 3 хиляди обекта в него, над 40 са обектите предложени от Велико Търново. Предстои да разработим и онлайн регистър и на фестивалите и събитията в нашата страна и всеки, който планира своето посещение в съответния район да знае къде какво може да види“
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева: Разделянето на ВСС беше консенсусно и обективно
Екатерина Захариева: Разделянето на ВСС беше консенсусно и обективно
Путин смята Турция за приятелска страна
Путин смята Турция за приятелска страна