НОВИНИ

На 15 април издават заповедта за спиране на строежа "Златен век"

Следващият понеделник ще бъде издадена заповедта за спиране на строежа на "Артекс" - "Златен век". Причината са установените от ДНСК нарушения и липса на презаверено разрешително за строеж.

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 08.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Министърът на регионалното развитие обясни, че решението не се взима под обществен натиск , защото дебатите са започнали още през ноември 2018 г. Гражданите ще спрат с протестите засега.

Управителят на фирма "Артекс проект" пък поиска лична среща с Бойко Борисов. В писмо Мирянов-син заявява, че се е опитвал да се свърже с него, за да да присъства на срещата му с Инициативния комитет срещу строежа на небостъргача, но е получил отказ.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие: Предприемаме необходимите действие - законови, ще се придържаме към закона и ако фирма "Артекс" има претенции относно издадената заповед, ще доказваме правотата си в съда.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Благодаря на г-н Борисов , защото той наистина успя да координира всички наши действия, така че в края на краищата това, за което ние настояваме и твърдим от доста време, да може да стане факт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биофермери искат оставката на земеделския министър
Биофермери искат оставката на земеделския министър
Издадени са 100 акта за родители, които не пускат децата си на училище
Издадени са 100 акта за родители, които не пускат децата си на училище