НОВИНИ

На 18 и на 20 май ще са изпитите в седми клас по български език и математика

Изпитите за учениците, завършили седми клас, ще се състоят на 18 май - по български език и литература, и на 20 май - по математика. И двата изпита започват в 10.00 часа, съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

изпитите седми клас български език математика
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 16.05.2016
Чете се за: 00:21 мин.
Още

Продължителността на задължителния модул е 60 минути, а на втория допълнителен модул е 90 минути. Експертите от МОН припомнят, че преди изпита учениците трябва да се явят в изпитната зала с документ за самоличност и със служебната бележка, удостоверяваща училището за явяване на съответния изпит.

Седмокласниците трябва да заемат определените им места не по-късно от 9.45 часа и да предадат на квесторите за съхранение на видно място по време на целия изпит изключена мобилната си комуникационна техника. Учениците трябва да носят и да ползват на изпита химикалка, пишеща в син цвят, а по математика - и линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума. Ще могат да използват и лист с формули по математика, който ще им се предостави заедно с изпитния материал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
150 години от рождението на Пенчо Славейков
150 години от рождението на Пенчо Славейков
Жена от Пазарджик е глобена за носене на облекло, покриващо лицето
Жена от Пазарджик е глобена за носене на облекло, покриващо лицето