НОВИНИ

На 7 март започва кампанията "Великден за всеки"

С молитва към Бога започва кампанията "Великден за всеки", която се организира под патронажа на омбудсмана Мая Манолова, с благословението на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, с партньорството на Българската православна църква. Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

март започва кампанията великден всеки
bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 02.03.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Кампанията започва на 7 март, а не на 6 март, както беше съобщено вчера, с молебен, който ще се отслужи в столичния храм "Св.св. Кирил и Методий". Патриарх Неофит лично ще вземе участие и ще благослови инициативата, която е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни - българските пенсионери. Инициативата е от 11.00 часа на 7 март.

От Светия синод припомнят, че на срещата през декември миналата година между предстоятеля на БПЦ и омбудсмана Мая Манолова патриарх Неофит е поел ангажимент Българската православна църква, чрез Софийската митрополия, да се включи в инициативата през настъпващата 2017 г. Кампанията по думите на патриарх Неофит "е напълно в духа на християнските ценности" и ще помогне на възрастните хора през тази година да посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово без притеснение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия ​Нинова започва задочен дебат с Бойко Борисов
Корнелия ​Нинова започва задочен дебат с Бойко Борисов
Бойко Борисов обяви, че дебат няма да има, понеже графикът му до вота е запълнен
Бойко Борисов обяви, че дебат няма да има, понеже графикът му до вота е запълнен