70 младежи взеха участие в четвъртото Международно състезание по скейтбординг в Бургас. Участници от Румъния, Сърбия, Аржентина, Куба, Унгария, Израел и Беларус се надпреварваха за първото място.

Бургас

Сериозен спорт със сериозни резултати, който набира все повече съмишленици, каза организаторът на състезанието Мартин Дечев. Още от началото на състезанието участие взимат едни от най-добрите в света, а към българските участници също има високи очаквания.

Мартин Дечев, организатор: Голям награден фонд, голяма конкуренция.

Владимир Иванов е един от най-добрите в европейския скейт. Започнал да се занимава още на 14 години.


Владимир Иванов: То е съвкупност, много неща са важни, важен е стилът, да е сложен трикът, пък да изглежда лесно, важна е височината, важно е как ще приземиш самия трик - дали ще е перфектно, дали ще залитнеш и естествено се гледа да направиш колкото се може повече трикове в серия.

В света това може да бъде професия, но в България все още няма необходимите условия. В Бургас се намира един от най-добрите скейтпаркове у нас, а този спорт започва да предизвиква интерес и сред момичетата.

Кристин: По принцип внимавам да не се пребия и да не стават по-тежки наранявания.

Краят на състезанието ще завърши с концерт, като са предвидени пет парични награди сред големите и три сред малките състезатели. И голям концерт след първенсвото.