НОВИНИ

На 86-годишна възраст почина актьорът Бъд Спенсър

На 86-годишна възраст в римска болница почина италианският актьор, сценарист и музикант Бъд Спенсър, известен с участието си в множество популярни комедии.

bnt avatar logo
от БНТ
06:56, 28.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

При новината за кончината му, многобройните му почитатели изразиха почитта си в социалните мрежи. Италианският премиер Матео Ренци написа в „Туитър“ „Сбогом Бъд Спенсър! Ние всички толкова те обичахме!“. Министърът на културата Дарио Франческини отдаде почит на „един голям изпълнител от нашето кино, който в своята дълга кариера успяваше да развеселява цели поколения и да завладява публиката си с голям професионализъм“. Последната лента, в която актьорът се снима, излезе по кината през 2004 година. През цялата си кариера той е играл в над 40 филма.

Освен успешен актьор, Бъд Спенсър, чието истинско име е Карло Педерсоли, също така е сценарист, композитор и музикант. По образование е юрист. Започва своята кариера като спортист и е седемкратен шампион на Италия по плуване, участва в Олимпийски игри, поставя национален рекорд в 100 метра свободен стил. През 70-те години, заедно с друг италианец - Терънс Хил, той участва в забавни комедии, с които двамата стават известни и по света. Пробивът те правят с филма "Наричат ме Светата троица". През 2003-та Спенсър издава албум с композирани и изпълнени от него неаполитански песни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови протести срещу трудовата реформа във Франция
Нови протести срещу трудовата реформа във Франция
Поправиха една от черните кутии на катастрофиралия египетски самолет
Поправиха една от черните кутии на катастрофиралия египетски самолет