НОВИНИ

На абитуриентски бал с трактор

Трийсетте гимназисти от Професионалната гимназия по селско стопанство в София получиха специално разрешение от МВР да отидат на бала си с училищния трактор.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:11, 29.05.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Истинска гордост за махлата както те я наричат, се оказаха 30 абитуриенти от столичната професионална гимназия по селско стопанство. Повечето от тях са роми, но са успяли да завършат 12 клас в специалностите "монтьор на селскостопанска техника" и "цветарство". Засега обаче не намират реализация на професиите си.

Оркестъра от факултета "Шоколадови момчета": Днес се гордеем, че имаме абитуриенти завършили 12 клас и това е една гордост за нас. Пожелаваме им всичко най-хубаво и дано да си намерят хубава работа, а най-хубаво ще бъде да продължават нагоре.

Оркестърът многократно поздрави абитуриентите за тяхното завършване.

Милан, абитуриент: Планове нямам засега. Сега се занимавам с продажба на баници и пици.

Милан е завършил монтьорство. За бала се е подготвил специално с костюм по поръчка, гордее се и с факта, че е успял да завърши успешно 12 класа, въпреки крайната оценка - 3,50.

Не само учениците в гимназията се оказаха атрактивни, такъв е и директорът, който се появи с моряшка униформа. Капитанският си вид той обясни с два факта - обича морските спортове и смята, че трябва да бъде също толкова емоционален, колкото са учениците му.

Орлин Иванов, директор на Професионалната гимназия по селско стопанство: Както виждате тук интериорът и екстериорът е подходящ за такива, които повече могат да почустват, отколкото да покажат. Това са нашите деца с тенденция във времето да вземем и една специалност фитотерапия.

Балът на абитуриентите ще бъде на метри от сградата на Министерски съвет в столицата. Директорът на гимназията се похвали, че е получил разрешение от Министерството на вътрешните работи учениците да се предвижат освен с луксозните си возила и с трактор. Самият той си пожела повече веселие и много нови ученици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел и Оланд призоваха Европа да бъде опазена от силите на разделението
Меркел и Оланд призоваха Европа да бъде опазена от силите на разделението
Танцов дуел между София и Видин в Надиграй ме в училище
Танцов дуел между София и Видин в "Надиграй ме в училище"