Архангеловден е - последният от големите есенни празници. Българската полиция чества днес професионалния си празник. В Деня на Архангел Михаил ръководството на МВР се събра в Главната дирекция "Национална полиция", където е тържественото честване на празника.

Архангел Михаил символизира справедливостта, затова и на днешният празник се чества денят на българската полиция. Вътрешният министър Младен Маринов поздрави всички български полицаи с отговорният избор да се борят с престъпността.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Професията полицай е от изключителна важност за държавността. Няма държавност там, където няма добър обществен ред и ефективна борба с престъпността. Вашите усилия ежедневно допринасят България да е една стабилна страна. България да е страна, която не изнася престъпност, а поддържа сигурността, както в региона така и в Европейския съюз. Вие допринасяте така, че българските граждани да чувстват подкрепа, да чувстват сигурност, за да могат да изпълняват гражданския си дълг.

На този ден се почита и паметта на всички полицаи, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Днес е Архангеловден

Днес е Архангеловден

Българската православна църква отбелязва Архангеловден - последният от големите есенни празници. Според светото писание Архангел Михаил е един от седе...