Колко често поглежадате към телефона си, дори когато сте на кафе с приятели? Е, сега ще ви заведем в един ирландски бар, където... използването на умните телефони е забранено.

Добре дошли в Котвата, Кортмаркшери, Ирландия. Барът е една от местните забележителности. Известен е не само с традиционно добрата си бира, но и с това, че тук използването на телефони не е желателно.

Били Флемниг, собственик на заведението: Сложих табела, която гласи: Може би бихте се въздържали да използвате мобилния си телефона докато сте при нас.

Ако все пак се налага, клиентите излизат вън - говорят или пишат, и след това се връщат обратно в заведението.

Колко време стоим в социалните мрежи?

Колко време стоим в социалните мрежи?

Нова функция във Фейсбук и Инстаграм - ще можем да проверим колко време прекарваме в социалните мрежи. Освен изчисленията настройката ще позволява и с...

„Котвата“ е фамилният бизнес на семейство Флеминг. През последните години забелязах, че със сядането на масата не казват Добър вечер или ден, а питат има ли безжичен интернет, разказва Били. Е, осигурихме, все пак държим на клиентите си. И забелязахме, че тук стана тихо... никой с никого не говори, продължава били. Това е причината да се решат на сложат подобен надпис.

Падриг Флеминг, собственик на заведението: Хората губят умението, изкуството на говоренето, онова старото - да си поприказваме. Добре как да си побъбрим като не говорим?

А посетителите не само нямат нищо против, а и предпочитат да идват в „Котвата“:

Приказвайте си - не в чата! Защото не е добре, не е добре и за Ирландия, особено на такива места.
Мисля, че е брилянтна идея. Чудесна. И трябва да важи за всички барове в Ирландия.
Пристрастени към смартфоните

Пристрастени към смартфоните

Социалните медии и използването на смартфоните имат негативно влияние върху психическото здраве на подрастващите, доказват редица проучвания. Сега оба...

Оказва се, че темата с или без телефона, особено когато сте с приятели на маса, е особено актуален в Ирландия. Дори има идея за законодателно регулиране на казуса.

Тим Ломбард, сенатор: Обмислям законопроект, който да дава възможност да се провери по колко часа на ден човек прекарва на телефона си. И когато хората разполагат с тази информация, може би ще регулират и намалят гледането е екраните, което според мен е поне 6-8 часа на ден.

А семейството Флеминг са убедени, че бирата ще е по-вкусна със сладки приказки, а не с взиране в екран.