НОВИНИ

На изборите в Русия: Няма съмнение, че безспорният победител ще е Владимир Путин

Русия избира президент, 110 милиона руснаци имат право на глас. Няма съмнение, че безспорният победител ще бъде Владимир Путин. Въпросът е с колко и при каква избирателна активност. Междувременно председателката на руската Централна избирателна комисия съобщи, че сайтът на ЦИК е бил подложен на компютърна атака от IP-адреси от 15 страни. Засега не е ясно дали тази атака ще се отрази на преброяването на бюлетините.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:03, 18.03.2018
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Като истински празник - така изглеждат изборите в Русия. Няма информация за опашки пред секциите, но потокът от хора е непрекъснат.

Виктория Сергеенко: "Гласувах за просперитета на нашата страна. За нас, за мен и за семейството ми изборите са важни, ние винаги участваме. Познаваме кандидатите. Гласуваме за бъдещето на Русия."
Нина Коваленко: "Винаги гласувам и за мен това е като празник. Знаех за конй кндидат искам да гласувам, а и правнучката помогна и каза своето мнение."
Станислав Наумов: "Знаете ли, много уважавам политиците, които направиха възможни демократичните промени в нашата страна. Мисля, че е важно това да продължи, и да бъдем едно модерно и отворено общество, и конкуретноспособна икономика."

Правото си на глас вече упражниха и някои от кандидатите за президентския пост. Владимир Путин пусна бюлетината си в секция в сграда на Руската академия на науките, където гласува и на предишните избори през 2012 г. На въпрос какъв резултат ще смята за успешен, Путин отговори:

Владимир Путин, кандидат за президент: "Всеки, който дава право да се изпълнява длъжността президент на Руската федерация."

Правото си на глас вече упражниха кандидатът на Комунистическата партия - Павел Грудинин и на Либералн-демократическата партия - Владимир Жириновски. 145 000 наблюдатели, от тях 1 500 от чужбина, следят изборния процес за нередности и нарушения.

Вече се появиха информации, че има секции, в които камерите не са насочени към гласуващите, както и за нерегламентирани промени при регистрация на избиратели. Повече от 500 хиляди души се грижат за сигурността на вота.

;

Към 10:00 часа московско време в президентските избори в Русия са гласували 16,55 на сто от избирателите, съобщи председателката на ЦИК Елла Памфилова, предаде ТАСС. През 2012 г. към този час активността е била 6,53 на сто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганният вятър нанесе много щети тази нощ във Враца
Ураганният вятър нанесе много щети тази нощ във Враца
Подземни контейнери за смет ще има в Пловдив
Подземни контейнери за смет ще има в Пловдив