Продължава конгресът на Партията на европейските социалисти в Мадрид. От там започва тяхната предизборна кампания за евровота.

Очаква се днес европейските социалисти да приемат манифест за предстоящите евроизбори. Според тях, с евровота трябва да започне подписването на нов договор за Европа. Те акцентират върху социалната политика.


Сергей Станишев, президент на ПЕС: Този манифест не е просто декларация за намерение. Това е план за бъдещето. Левицата винаги е работила за бъдеще, което е различно, което е по-добро от днешния ден и ние имаме намерението да го превърнем в реалност. този манифест в 4 страници съдържа нашият ангажимент за социална Европа. Защото има един съблазън да се носим по т. нар. дух на времето, където всички казват национална държава, нашият интерес... Обаче ние казваме социална Европа.

Според Сергей Станишев, социалистите може да се представят много добре на следващите евроизбори. Въпреки всичко обаче, те осъзнават, че тази задача ще бъде трудна и заради Брекзит, заради който те ще загубят 25 места в ЕП. Очаква се в средата на март пък БСП да подреди листите си за евровота и тогава ще стане ясно кой ще оглави евролистата и дали това ще бъде лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

ПЕС започва кампанията си за европейските избори

ПЕС започва кампанията си за европейските избори

Партията на европейските социалисти стартира кампанията за евровота на конгрес в Мадрид. На него ще бъде приет предизборен манифест, наречен Нов социа...