НОВИНИ

На няколко места в Утрехт днес е имало стрелба

На няколко места в Утрехт днес е имало стрелба, съобщи на извънредна пресконференция националният координатор на Холандия по антитероризъм Питър Яп Албърсберг. Той потвърди информацията за стрелба в трамвай на площад “24 октомври” в Утрехт. Властите не изключват възможността да става дума за тероризъм. Официално не е потвърдено до сега колко са жертвите. Според холандските медии обаче стана дума за един загинал и множество ранени, които са откарани в болницата.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
14:39, 18.03.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
няколко места утрехт имало стрелба

Очевидци съобщават, че хората са се опитвали да избягат от трамвая през прозорците.

Един заподозрян се издирва от властите, те търсят червено "Рено Клио". Провежда се и операция в жилищен блок в близост до инцидента. Нивото на заплаха от тероризъм в провинция Утрехт е повишено до най-високото - пето ниво. В останалата част на Холандия нивото остава четвърто.

;

Полицията призовава хората да остават по домовете си. Училищата, детските градини и университет в града са затворени. Трамваите не се движат. Засилено полицейско присъствие има и в столицата Хага, както и около джамиите в големите холандски градове. Засилени проверки и на границата с Белгия.

Премиерът Рюте свика кризисен център, полицията откри гореща линия. Политическите партии в Холандия прекратиха предизборната си кампания за провинциалните избори, които са след два дни, на 20 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на ВМА се завърна след успешна мисия в Мали
Екип на ВМА се завърна след успешна мисия в Мали
75% от младите хора в Европа не могат да различат фалшивите новини
75% от младите хора в Европа не могат да различат фалшивите новини