НОВИНИ

Пети ден безводие в Солун

Почти цяла седмица Солун е без вода заради авария. Каква е обстановката и идва ли краят на проблема - от Солун предава кореспондентът на БНР Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, БНР
20:18, 31.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Солун е без вода вече пети ден. Причината е голяма авария и скъсан водопровод,който захранва вторият по големина гръцки град. Работи се денонощно, но не се знае кога от чешмите ще потече чиста вода. Обещаваха за днес, но до сега нито капка. От държавната компания по водоснабдяване дори не са оптимисти. Съобщават, че са отстранили аварията на скъсания водопровод и проверяват качеството на водата. В същото време предупреждават, че няма гаранция дали проблемът няма да се повтори в следващите дни.

Жителите на Солун вече пети ден пият само минерална вода,която дори свърши в магазините. Други ходят да си налеят извън града. Заведенията предлагат само бутилирана вода, а кафето е в картонени чаши. В болниците също чешмите пресъхнаха.

;

От началото на аварията спряха работа и производствените фирми.

В супермакетите водата свърши. Търсим навсякъде, тук-таме се намира по една бутилка.
Бяхме се запасили, и досега се оправяхме, но ако вече не пуснат водата става, лошо.
Опитваме се да сме търпеливи. Друго не ни остава.

Градът е пълен с туристи. Повечето ги прехвърлиха по хотелите на Халкидики, където има вода. Чужденците се страхуват да посещават заведенията в Солун, защото не знаят каква вода се използва.

Очаква се утре да започне постепенно подаването на вода към града, но хората се запасяват с бутилирана поне още за няколко дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен концерт помага на незрящи певци
Благотворителен концерт помага на незрящи певци
България изнася агнешко месо за Турция
България изнася агнешко месо за Турция