НОВИНИ

На плаж или на ски? Резки промени във времето у нас (ГАЛЕРИЯ)

Рязка промяна във времето в България в рамките на едно денонощие. Предстоят още по-студени дни, предупреждават синоптиците.

плаж ски резки промени времето нас галерия
bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 30.12.2015
Чете се за: 01:18 мин.
Още

Днес заваля сняг в по-голямата част от страната и температурите паднаха. В Пловдив вече започна истинската зима. Снеговалежът продължава повече от пет часа и натрупа около 4 сантиметра снежна покривка. Температурите в града са около минус три градуса.

Само преди ден хората бяха на плаж.

;

Три дни преди Нова година, възползвайки се от слънчевия декемврийски ден при температура на въздуха 14 градуса и на минералната вода от 34 градуса, предимно младежи се забавляваха в басейна на комплекс "България" в курортната община Хасковски минерални бани.

;

Времето на Нова година ще бъде студено.

През нощта над ще се изясни. Ще бъде мразовито, с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево, но студено. Временни увеличения на облачността ще има над североизточните райони. Максималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса. Вечерта вятърът ще отслабне.

Навръх Нова година ще бъде ясно и студено, с температури между минус 8 и минус 3 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над крайните южни райони, където ще превали мокър сняг. Вятърът ще е силен, на моменти - и бурен, от север, вечерта ще отслабне. Ще е по-студено, с максимални температури от минус 2 до 0 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него застудяването ще продължи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9 градуса, на 2000 метра - около минус 14 градуса.

През януари температури от минус 20 до 15 градуса.

Пред БТА Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН - съобщи, че януари ще започне с мразовито и предимно слънчево време. Към 3 януари температурите ще се повишат, ще се заоблачи и ще завали сняг, който в Южна България временно ще премине в дъжд и ще се създадат условия за поледици. През периода 3-8 януари, под влияние на средиземноморски циклони, ще се създава валежна обстановка. Валежите ще са значителни. В по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В края на десетдневието валежите временно ще спрат.

На 3 януари се очаква тежък трафик, предупреди министър Лиляна Павлова.

През второто десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. В началото ще е без валежи, но около 12 януари и в края на периода, отново ще има валежи, предимно от сняг.

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ НОВА ГОДИНА? ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СНИМКИ НА MYNEWS

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Касови бележки за 84 милиона лева са регистрирани в лотарията на НАП
Касови бележки за 84 милиона лева са регистрирани в лотарията на НАП
Байкалски тюлени създават изкуство в Иркутск
Байкалски тюлени създават изкуство в Иркутск