Депутатите гласуваха на първо четене промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, които предвиждат той да влезе в сила на 1 юли.

Придобилият популярност като Закон за горивата трябваше да започне да поражда правни последици на 28 януари, но по предложение на Министерски съвет направените през лятото на 2018 г. изменения трябва да влязат в сила след 6 месеца.

Въпреки че темата породи остри дебати в пленарна зала, предложението за отлагане бе прието с гласовете на 112 народни представители, нито един глас „против“ и 28 – „въздържал се“.

Законопроектът се превърна в спорен и доведе до стачна готовност собствениците на малки и средни бензиностанции, които продължават да изразяват мнение, че той ще доведе до фалити и в никакъв случай няма да успее да се пребори със сивата икономика.

Те настояват още да бъдат поканени за участие в работна комисия, която да прецизира текстовете.

Малките търговци на горива обявиха готовност за протестни действия

Малките търговци на горива обявиха готовност за протестни действия

Малките търговци на горива обявиха готовност за протестни действия. Те настояват да бъдат включени в работната парламентарна група, която ще ремонтира...