Голямото пътуване започва. Очаква се над 300 хиляди автомобила да напуснат столицата по празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по изходите на София и по пътищата в страната от днес до 2 януари.

София

Сериозно струпване на автомобили се очаква на изходите на София, където вече има засилено полицейско присъствие. Патрули на Пътна полиция ще има по цялата републиканска пътна мрежа, които ще подпомагат за нормалния трафик. Между 16 и 20 часа се забранява движението по магистралите на товарни автомобили над 12 тона днес. Същото ограничение ще важи и за последния почивен ден - 26 декември.

Рязко застудяване за Коледа, МВР със спешни мерки за трафика по празниците

Рязко застудяване за Коледа, МВР със спешни мерки за трафика по празниците

Прогноза за рязко застудяване с обилни снеговалежи на Коледа събра Щаба за реакция в МВР. Заради интензивното предпразнично движение утре и в събота щ...

Инсп. Петър Соколов, "Пътна полиция": Започваме с комплекс от мероприятия като след 14:00 часа на територията на столицата ще бъде организирана специализирана операция, която ще подпомага извеждането на трафика. По АМ "Тракия" днес ще приключат всички строително-ремонтни работи и движението ще е нормално. Трябва да отбележа, че по АМ "Хемус" също ще приключат ремонтните дейности в празничните дни, но движението на няколко места ще остане затруднено и ще има временна организация на движението.

От МВР предупреждават, че ще извадят на пътя всички налични камери за скорост и ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и нарушения на правилата за движение по пътищата.

Пътната полиция с мерки заради предпразничното пътуване

Пътната полиция с мерки заради предпразничното пътуване

Голямото пътуване започва. Очаква се над 300 000 автомобила да напуснат столицата по празниците.От Пътната полиция дадоха брифинг тази сутрин, в който...