НОВИНИ

На път за празниците: Над 300 000 автомобила напускат столицата

Голямото пътуване започва. Очаква се над 300 хиляди автомобила да напуснат столицата по празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по изходите на София и по пътищата в страната от днес до 2 януари.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:05, 21.12.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Сериозно струпване на автомобили се очаква на изходите на София, където вече има засилено полицейско присъствие. Патрули на Пътна полиция ще има по цялата републиканска пътна мрежа, които ще подпомагат за нормалния трафик. Между 16 и 20 часа се забранява движението по магистралите на товарни автомобили над 12 тона днес. Същото ограничение ще важи и за последния почивен ден - 26 декември.

;
Инсп. Петър Соколов, "Пътна полиция": Започваме с комплекс от мероприятия като след 14:00 часа на територията на столицата ще бъде организирана специализирана операция, която ще подпомага извеждането на трафика. По АМ "Тракия" днес ще приключат всички строително-ремонтни работи и движението ще е нормално. Трябва да отбележа, че по АМ "Хемус" също ще приключат ремонтните дейности в празничните дни, но движението на няколко места ще остане затруднено и ще има временна организация на движението.

От МВР предупреждават, че ще извадят на пътя всички налични камери за скорост и ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и нарушения на правилата за движение по пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В последния работен ден на НС: Коментари на словото на Ахмед Доган
В последния работен ден на НС: Коментари на словото на Ахмед Доган
Отдел Български документи за самоличност ще работи в част от почивните дни
Отдел "Български документи за самоличност" ще работи в част от почивните дни