НОВИНИ

На среща с японския император - разказва журналистът от БНТ Надежда Василева

В Сутрешния блок на БНТ показахме една история от първо лице от Страната на изгряващото слънце. Репортерът ни Надежда Василева се върна от Япония заедно с парламентарната делегация, която тази седмица беше там.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:23, 23.11.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
Надежда Василева, журналист в БНТ: Акихито е много уважаван от японците. Той е човекът, който се опитва да отвори императорския дворец, да бъде по-близо до хората. Той и съпругата му се срещат с хора изключително често, особено след земетресението и цунамито, те тогава няколко дни по-късно бяха сред хората. Това, което също впечатлява в неговата биография, е, че той е човекът, който за първи път се е оженил за жена, която не принадлежи към висшата класа на обществото.

Там е изключително фиксирано това, което можеш да направиш и има изключителни мерки за сигурност и българските журналисти не са свикнали на толкова строги ограничения в своята работа, каза Надежда Василева. Сподели, че императорското семейство изглежда изключително скромно, както и залата, в която се провежда аудиенцията. Интересно е, че догодина за първи път император ще се откаже от престола в полза на сина си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Властите в Калифорния съобщиха за нов смъртен случай от пожарите
Властите в Калифорния съобщиха за нов смъртен случай от пожарите
​Хилари Клинтън: Европа трябва да постави под контрол миграцията​
​Хилари Клинтън: Европа трябва да постави под контрол миграцията​