Набелязаните спешни мерки срещу футболното хулиганство вече са готови и дори бяха гласувани в парламента с мнозинство. Ще бъдат ли ограничени физическото насилие и вандалските прояви по стадионите - темата в "Денят започва" с Георги Любенов коментира Славчо Атанасов, председател на парламентарната комисия за младежта и спорта и депутат от НФСБ.

В работната група по изготвянето на мерките участваха всички политически сили участваха, заедно с представители на БФС, главна прокуратура, експерти от четири министерства, обясни Атанасов.

Славчо Атанасов: Даваме права на полицията да налага някои от наказанията. Освен това, на стадиона вече ще се влиза само с лична карта и поименен билет, зрителите ще бъдат проверявани със скенерни устройства.

Славчо Атанасов е категоричен, че на стадионите повече няма да се допускат зрители с димки. По думите му, това вече е забранено в цяла Европа. Има тотална забрана за ракети, димки, бомби, обясни депутатът.

Депутатите приеха окончателни промени в Закона за футболното хулиганство

Депутатите приеха окончателни промени в Закона за футболното хулиганство

Достъпът до стадионите - само срещу индивидуален билет или лична карта. До 220 часа общественополезен труд ще полагат спортните хулигани при повторно...