НОВИНИ

На църковния празник Свети Дух град Ямбол отбеляза своя празник

В града имаше изложби, концерти и фестивали. Тази година бяха присъдени две звания "Почетен гражданин" и Голямата награда на Ямбол.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
22:31, 17.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
църковния празник свети дух град ямбол отбеляза своя празник

Инж. Илия Илиев, допринесъл за развитието на Ямбол с нови жилищни и административни сгради през 70-те и 80-те години на миналия век е единия от почетните граждани на града.

инж. Илия Илиев, почетен гражданин на Ямбол: Не очаквах такова нещо, от онова строителство, което правихме досега. Чудесно беше.

Второто отличие присъдено посмъртно е за арх. Любомир Семерджиев заради проектите му за новия градски център, основният пешеходен мост към парка на Ямбол и новопостроената църква в града.

Голямата награда на Ямбол бе връчена на бизнесмена и общественик Стефан Личев за значителния му принос в развитието на града и конкретно за подарения на града музикален инструмент - орган.

За първи път празника на Ямбол се отбелязва през 1936 година, а Свети Дух е определен за Ден на града през 1993 година.

Георги Славов, кмет на Ямбол: Ние наистина имаме самочувствие и то е на основата на многото свършена работа. Такава каквато да дава не само нов облик на града, а да дава самочувствие на своите граждани.

Фолклорни концерти, традиционен събор и художествена изложба са събитията, включени в празничния ден. Специален подарък за жителите и гостите на Ямбол беше фламенко фиестата изнесена от звездите на легендарната група Джипси кингс и концерта на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина в София, след като беше ударен от мълния
Мъж загина в София, след като беше ударен от мълния
Руски Су-27 са прихванали американски бомбардировачи B-52
Руски Су-27 са прихванали американски бомбардировачи B-52