Днес около 600 души у нас са имали нужда от кръв. Всеки ден приблизително толкова хора се нуждаят от спешно кръводаряване. Именно затова Българският червен кръст организира кръводарителски акции.

София

Днес всички пунктове за кръводаряване бяха близо до църква. За да се помолиш за здраве, а след това да дариш живот. И точно днес едно от празнуващите цветя спаси нечий живот. Казва се Лилия има колекция от такива сърца, които ѝ напомнят, че всяка година е спасявала по няколко живота.

Лилия: Малкото, което мога да дам всъщност е много за някой друг.

Малко време.

д-р Надежда Тодоровска, заместник-генерален директор на БЧК: Около 30 минути е времето, необходимо, за да се осъществи цялата манипулация.

С много ползи. И една от тях е за самия кръводарител. Всеки, който може да дари кръв, активира клетките на костния си мозък. Което в превод, означава:

д-р Надежда Тодоровска, заместник-генерален директор на БЧК: Означава, че се подмладява организма.

И ако днес 600 човека са имали нужда от помощ, то поне половината от тях са били спасени. Защото точно на Цветница са получили подарък от непознат - по-ценен от всички цветя на света.

Във Варна на Цветница е време за кръводаряване

Във Варна на Цветница е време за кръводаряване

По традиция на Цветница Центърът по трансфузионна хематология във Варна организира кръводарителска кампания, за да осигури кръв и кръвни продукти за п...